Снимка PexelsВластите в Португалия взеха много важно решение днес. Парламентът гласува закон за

...
Снимка PexelsВластите в Португалия взеха много важно решение днес. Парламентът гласува закон за
Коментари Харесай

Португалия одобри закон за легализиране на евтаназията

Снимка Pexels

Властите в Португалия взеха много важно решение през днешния ден.  Парламентът гласува закон за узаконяване на евтаназията и с траната е на път да стане седмата страна в света, позволяваща смъртно заболели пациенти да потърсят подпомагане от доктор, с цел да бъде комплициран завършек на живота им.

Сега остава законът да получи дефинитивно утвърждение от президента Марселу Ребелу де Соуза, който по-рано сподели, че ще почете решението на Народното събрание, написа Българска телеграфна агенция.

Законът планува хората над 18 години да изискат подпомагане, с цел да умрат, в случай че са смъртно заболели и страдат от " трайна " и " нетърпима " болежка, в случай че не са избрани за умствено неспособни да вземат сходно решение.

Процедурата ще бъде налична единствено за португалски жители и законни поданици.

Опозиционната Социалдемократическа партия сподели, че поради пандемията от ковид, която бушува в Португалия, има " огромна паника, огромен боязън измежду хората, обвързван с въпросите за живота и гибелта ".

В писмо до Народното събрание две организации, ръководещи множеството домове за възрастни хора в Португалия, които бяха тежко наранени от пандемията, обявиха, че " одобряването на евтаназията съставлява пренебрежение към всички тези хора ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР